Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Cannoli με κρέμα και φιστίκια Αιγίνης



Υλικά:
400 γρ. Ρικότα (ανθότυρο)
60 γρ. Κρέμα τυριού
90 γρ. Γιαούρτι πλήρες
130 γρ. Τυρί μαρσκαπόνε
150-160 γρ. Ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
75 γρ. Ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, ολόκληρα και καθαρισμένα και λίγα επιπλέον για τη διακόσμηση

Για τη ζύμη:
250 γρ. Αλεύρι
50 γρ. Ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
Λίγη σόδα (στη μύτη ενός μικρού κουταλιού)
1 κρόκο αβγού
4 κ.γ. βούτυρο λιωμένο
5-6 κ.σ. νερό
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Για τη γέμιση:
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το ξύσμα, το χυμό και τα φιστίκια. Χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα μέχρι το μίγμα μας να έχει αφρατέψει και να έχει διαλυθεί η ζάχαρη άχνη. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα φιστίκια, τα αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσουν και τα χτυπάμε σε κομματάκια στο γουδί. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αναδεύουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε τα φιστίκια. Βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες.

Για τη ζύμη:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη κανέλα και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ. Ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι. Όταν δημιουργήσουμε μια σφικτή ζύμη, το τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 30 λεπτά. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 2 χιλ. Με την βοήθεια ενός κουπάτ φτιάχνουμε τη ζύμη μας σε κύκλους διαμέτρου 10-12 εκ. Αλευρώνουμε τα κυκλικά ζυμαράκια μας καλά και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο σε μια πιατέλα, καλύπτοντας με μια πετσέτα έτσι ώστε να μην ξεραθεί ή ζύμη μας. Καθώς ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο ετοιμάζουμε τα cannoli. Αλείφουμε με λίγο νερό τη μια άκρη το ζυμάρι και σχηματίζουμε μικρά ρολά πάνω από καλούπια για cannoli ή κορνέ. Τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 30 δεύτερα γυρίζοντας αν χρειαστεί για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Προσέχουμε να μην μας καούν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο που στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα λάδια και να κρυώσουν. Αφαιρούμε τα καλούπια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Όταν κρυώσουν καλά τα cannoli τα γεμίζουμε και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε στις άκρες λίγο φιστίκι και ζάχαρη άχνη από πάνω.



Δεν υπάρχουν σχόλια: