Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Σιμιγδαλένιος χαλβάς




Υλικά:

738 ml νερό
477 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλούδες λεμονιού
2 ξύλα κανέλας
145 ml λάδι
288 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
75-90 γρ. Κουκουνάρι (και για πασπάλισμα)
45 γρ. Σταφίδα σουλτανίνα

Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και τα ξύλα κανέλας σε μια κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και το κουκουνάρι ανακατεύοντας τα συνεχώς (με μια πλαστική σπάτουλα καλύτερα) και τα αφήνουμε να καβουρδιστούν καλά. Μόλις γίνει αυτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι μας, το οποίο είναι καυτό. Έπειτα ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μίγμα μας σε μια μεγάλη ορθογώνια φόρμα και αφήνουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα τον χαλβά να κρυώσει προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με 2 ξύλα κανέλας ή βάζοντας λίγο κουκουνάρι από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: