Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πανακότα με γάλα καρύδας και σιρόπι καφέ



Υλικά:
Για τη πανακότα:
400 ml κρέμα κρέμα γάλακτος
80 ml γάλα
200 ml γάλα καρύδας
60 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
9 γρ. Ζελατίνη σε φύλλα

Για το σιρόπι:
6 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κούπα καφέ
λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:
Για τη πανακότα:
Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να καεί (στους 60°C). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Τέλος ενσωματώνουμε τη κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε το μίγμα σε ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Για το σιρόπι καφέ:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει και γίνει καραμέλα ρίχνουμε το καφέ (σιγά-σιγά) και τέλος το βούτυρο. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρουμε τη πανακότα μας με το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: