Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Ζελές με γκανάζ σοκολάτας και κράμπλ




Υλικά:
Για τον ζελέ:
Μια συσκευασία ζελέ με φρούτα το δάσους

Για τη γκανάζ σοκολάτας:
200 γρ. Σοκολάτα υγείας 54%, λιωμένη
255 ml Κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
60 ml γάλα

Για τα κράμπλ:
100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 ml βούτυρο αγελάδος
50 γρ. Καστανή ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση:
Για τον ζελέ:
Φτιάχνετε τον ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη γκανάζ σοκολάτας:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε το γάλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Αποσύρουμε και ενσωματώνουμε το γάλα με τη σοκολάτα σε μικρές ισόποσες δώσεις. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις.

Για τα κράμπλ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενές ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 25 λεπτά..


Σύνθεση:
Τοποθετούμε το ζελέ σε 6 ποτήρια (λίγο πιο κάτω από τη μέση) και το αφήνουμε στο ψυγείο. Όταν πήξει ελαφρώς προσθέτουμε τα κράμπλ αφήνοντας λίγα για το σερβίρισμα. Αφού πήξει καλά ο ρίχνουμε τέλος και τη γκανάζ σοκολάτας. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ακόμη, μέχρι να σφίξει η γκανάζ. Τέλος προσθέτουμε από πάνω λίγα χοντροκομμένα κράμπλ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: