Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Πασχαλινά κουλουράκια



Υλικά:
320 γρ βούτυρο γάλακτος
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
8 γρ μαστίχα τριμμένη 
ξύσμα μισού πορτοκαλιού
1 βανίλια
3 αβγά
650-720 γρ αλεύρι μαλακό
10 γρ μπέικιν πάουντερ
5 γρ  κόλιαντρο σε σκόνη
5 γρ αμμωνία
100 ml γάλα
3 αβγά,για επάλειψη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει αρκετά. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα  και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, ομογενοποιώντας το καθένα καλά για να μην δημιουργηθούν ανεπιθύμητες ανομοιογενείς υφές. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κόλιαντρο, την αμμώνια (τα οποία έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει σε ένα μπολ καλά) και το γάλα. Ομογενοποιούμε σε αργή ταχύτητα και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 35 λεπτά. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλούρια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε τα κουλούρια με αβγό και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 175°C για 25 λεπτά.

Tips:
  • Η ζύμη δεν πρέπει να πλάθεται για αρκετό χρονικό διάστημα διότι τα μπισκότα θα απλώσουν κατά το ψήσιμο και θα αποκτήσουν σκληρή υφή.
  • Η λιπαρή ουσία συνιστάται να βρίσκεται στους 18°-20°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια: