Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Βάφλες σοκολάτας με μπανάνα


 
Υλικά.
2 κούπες αλεύρι
1 ½ κ.γ. Ξερή μαγιά
λίγο αλάτι
2 κ.σ. Ζάχαρη
1 ½ κούπα χλιαρό γάλα
85 γρ. Λιωμένο βούτυρο
1 συσκευασία βανίλια
2 ελαφρά χτυπημένα αβγά
100 γρ κουβερτούρα
1 σφηνάκι γάλα
1 μπανάνα

Για τη γέμιση (για τις δύο βάφλες)
½ μπανάνα
2 κομματάκια κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένα

Εκτέλεση.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,την μαγιά,το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι αναμειχθούν (δεν χρειάζεται να ανακατευτούν πολύ καλά αρκεί να υγρανθεί το αλεύρι). Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα και την βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρι ανακατεύοντας συνεχώς (λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ). Μόλις λιώσει η κουβερτούρα σβήνουμε το μάτι,ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα με τις βάφλες και ανακατεύουμε καλά. Πολτοποιούμε τη μπανάνα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυλός. Ξανά ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη μέχρι να φουσκώσει{ για 30-40 λεπτά} σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε την βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αφού ψήσουμε τις βάφλες,τοποθετούμε τη μισή από τη μισή μπανάνα και τα κομματάκια κουβερτούρας στην βάφλα και και με την δεύτερη βάφλα ενώνουμε τις βάφλες και τις πιέζουμε για 10 δεύτερα για να γίνουν ένα. Σερβίρουμε τις βάφλες με την υπόλοιπη μπανάνα.

Tip
Αν θέλετε να διατηρήσετε για αργότερα βάλτε τες στο ψυγείο.
Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές σχετικά με τις βάφλες ή με την γέμιση.