Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Ταρτάκια με γέμιση τυρί φέτα ντομάτα κολοκύθα



Υλικά για τη ζύμη.

2 φλιτζ. Τσαγιού αλεύρι
120-150 γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
ελάχιστη ζάχαρη ή καθόλου
1 αβγό ή 2κρόκοι αβγών
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο και αλεύρι[για τη φόρμα}
Για τη γέμιση.
300γρ. Τυρί φέτα
150γρ.κολοκύθα{την οποία έχουμε κόψει σε κύβους,έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ και έχουμε τσιγαρίσει με ένα μεσαίο κρεμμύδι,σκόρδο,τζίντζερ και μισή πιπεριά ψιλοκομμένα}
150 γραμ. Ντομάτα και πιπεριά κομμένα σε κύβους
 
Εκτέλεση.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.Ρίχνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε κομμάτια, ζάχαρη ελάχιστη εως καθόλου,το αυγό,το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια,μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα {εάν χρειαστεί,προσθέτουμε μερικές κουταλιές παγωμένο νερό}.Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα,την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια,ανοίγουμε τη ζύμη με λεπτό πλάστη περίπου 2 χιλ. και με ένα μικρό στρογγυλό μπόλ κάνουμε στρογγυλά ζυμαράκια.Βάζουμε τα ζυμαράκια σε μια λαδωμένη φόρμα για Muffins και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με αυτά. Με ενα πιρούνι τρυπάμε τα ζυμαράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι στο ελάχιστο να ροδίσουν{περίπου 5 λεπτά}. Ενώ ψήνονται τα ζυμαράκια θρυμματίζουμε σε ένα μικρό μπολ τη μισή ποσότητα τυρί φέτα και ανακατεύουμε με τη κολοκύθα .Σε ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε την υπόλοιπη ποσότητα φέτα και ανακατεύουμε με την ντομάτα και την πιπεριά. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο τα ζυμαράκια βάζουμε στη μια φόρμα τη πρώτη γέμιση {Φέτα-κολοκύθα} και στην άλλη φόρμα την δεύτερη γέμιση{ντομάτα-πιπεριά- φέτα και ξαναψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάλι στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν.Τα βγάζουμε και σερβίρουμε.